Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK) 2025 kararnamesi yayınlandı. Buna göre 24 ilin başsavcısıyla 4 bin 36 hakim ve savcının görev yeri değişti.
Hakim ve Savcılar Kurulu 2025 yılı Ana Kararnamesi yayımlandı. Böylelikle adli yargıda 3 bin 698, idari yargıda 338 hakim ve savcının görev yeri değişti. Toplam 4 bin 36 hakim ve savcı yeni yerlerinde görevlendirildi. 24 ilin başsavcısı değişti.
Görevlendirmeler arasından dikkat çeken bir isim de yer aldı. İstanbul Başsavcılığı, Osman Kavala ile Çarşı üyelerinin yargılandığı davanın 8 Ekim’de yapılacak duruşması öncesinde İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde Gezi Parkı davasının beraat kararına itiraz eden savcı Edip Şahiner’i görevlendirmişti. Şahiner, bugün yayımlanan kararnameyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili oldu.
Diğer yandan basın savcısı Hakan Aksoy da Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevine getirildi.
Gelecek Partili Selçuk Özdağ’a saldırı soruşturması nedeniyle tehdit ve hedef göstermelere maruz kalan, Sedat Peker dosyası nedeniyle de Süleyman Soylu’nun baskısıyla sürülen Alparslan Tufan’ın da bir kez daha görev yeri değişti. Tufan, Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevinden Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığı’na getirildi.
Ahmet Minguzzi davasına bakan 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim E.S.’nin görev yeri de değiştirildi. Dosyanın kritik isimlerinden biri olan E.S., Bölge Adliye Mahkemesi’ne üye hakim olarak atandı. E.S., bugünkü duruşmada Minguzzi ailesinin avukatı Rezan Epözdemir’in reddi hâkim talebi sonrası dosyadan çekilmişti.
Başsavcı atamaları şöyle:
Alanya başsavcısı Celal Tekin Aydın başsavcılığına
Tekirdağ savcısı Özkan Levent Taşkoparan Kırklareli başsavcılığına
Hatay başsavcısı Ahmet Çelikkol Mersin başsavcılığına
Mersin başsavcısı Tolgahan Öztoprak Manisa başsavcılığına
Şanlıurfa başsavcısı Cuma Çoban Konya başsavcılığına
Edirne başsavcısı Mustafa Çakmak Şanlıurfa başsavcılığına
Yargıtay savcısı Gökhan Kapağan Zonguldak başsavcılığına
Rize başsavcısı Mehmet Patlak Afyonkarahisar başsavcılığına
Siirt başsavcısı Tuğan Sarıca Edirne başsavcılığına
Van başsavcısı Harun Karahan Hatay başsavcılığına
Burdur başsavcısı Osman Kara Van başsavcılığına
Vezirköprü başsavcısı Emre Kaya Kilis başsavcılığına
Ödemiş başsavcısı Yasin Coşkun Siirt başsavcılığına
Hakkari başsavcısı Harun Ünlüsoy Burdur başsavcılığına
Midyat başsavcısı Ziya Burak Gürgah Gümüşhane başsavcılığına
Yozgat başsavcısı Recep Sevgili Rize başsavcılığına
Artvin başsavcısı Yunus Emre Büyükyurt Tokat başsavcılığına
Kırklareli başsavcısı Enver Eroğlu Batman başsavcılığına
Viranşehir başsavcısı Enes Serdar Aydoğan Yozgat başsavcılığına
Tire başsavcısı Burak Hazinedaroğlu Hakkari başsavcılığına
Gümüşhane başsavcısı Tuba Ersöz Ünver Karaman başsavcılığına
Birecik başsavcısı Murat Çalış Artvin başsavcılığına
Erbaa başsavcısı Mustafa Değerli Erzincan başsavcılığına
Urla başsavcısı Murat Yavuz Ardahan başsavcılığına

