İspanya, İsrail’in Soykırımla Suçlandığı Davaya Katılma Başvurusu Yapacak
İspanya, Güney Afrika’nın girişimiyle Birleşmiş Milletler Uluslararası Adalet Divanı’nda görülen ve İsrail’in Gazze’de soykırımla suçlandığı davaya katılmak için başvuru yapmaya hazırlanıyor.
Açıklama İspanya Dışişleri Bakanlığı’ndan geldi. Böylelikle İspanya İsrail aleyhine açılmış soykırım davasına suçlayıcı olarak katılma başvurusu yapan ilk Avrupa ülkesi olacak.
İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares, Gazze’ye Ortadoğu’ya barışın gelmesini istediklerini, Uluslararası Adalet Divanı’na destek veren ülke sayısının artması gerektiğini belirtti.
Meksika, Kolombiya, Nikaragua, Libya ve Filistin de Uluslararası Adalet Divanı’nda görülen davaya katılmak için başvuruda bulunmuşlardı.
Birleşmiş Milletler’in en üst yargı organı konumundaki Lahey Adalet Divanı, söz konusu davada bir süre önce ara karar vermiş ve İsrail’in Gazze’deki askeri operasyonlarına derhal son vermesine hükmetmişti.

