“Belki de Dünya, Başka bir gezegenin cehennemidir” Aldous Huxley haklı mı çıkıyor? Dünya Boyutunda Bir Gezegen Daha Var!
Bilim İnsanları Güneş Sisteminde Dünya Boyutunda Bir Gezegenin Daha Olduğunu Söylüyor
Gökbilimciler , Neptün’ün yörüngesinin ötesinde, güneş sisteminin dış kısımlarında garip ve büyük ölçüde açıklanamayan şekillerde hareket eden nesnelerin yörünge mekaniği karşısında uzun zamandır şaşkına dönmüş durumdalar .
Yaygın ve tartışmalı teorilerden biri, bölgede gizlenen ve ” Dokuzuncu Gezegen ” olarak adlandırılan, bu garip davranışı açıklayabilecek dokuzuncu ve devasa bir gezegenin olduğu yönünde.
Japonya’daki Kindai Üniversitesi’nden Patryk Sofia Lykawka ve Takashi, “Dış güneş sistemindeki tuhaf yörüngelerde Dünya benzeri bir gezegenin ve Neptün ötesi nesnelerin varlığını tahmin ediyoruz”
Şimdilik teoride var olan bu gezegen bize, bilim adamlarının Güneş’ten 400 ila 800 astronomik birim uzaklıkta herhangi bir yerde yörüngede dönebileceğini öne sürdüğü Dokuzuncu Gezegen’den çok daha yakın olabilir.
Araştırmacılara göre gezegen, Güneş’ten yalnızca 250 ila 500 astronomik birim uzakta olabilir; bu da onu, Neptün’ün yörüngesi ile Güneş’ten yaklaşık 50 astronomik birim arasında gizlenen buzlu nesnelerden oluşan bir koleksiyon olan Kuiper Kuşağı’na çok daha yaklaştırıyor olabilir.
Bu gezegen, Güneş etrafında 11.408 Dünya yılı kadar uzun bir yörüngeye sahip olan cüce gezegen Sedna gibi bazı nesnelerin neden Güneş’in etrafında aşırı açılarla döndüğünü açıklayabilir.
Aslına bakılırsa, varsayımsal Dünya benzeri gezegenin kendisi de Güneş’in etrafında kabaca 30 derecelik bir eğimle dönüyor ve bu da onu aykırı bir değer haline getirecek.