Canberk TURAN/Haftanın Kitabı; “AMANSIZ” Seçkin GEÇGEL

0

Canberk TURAN

Haftanın Kitabı;

“AMANSIZ” Seçkin GEÇGEL

KİTAP HAKKINDA

Amansız, pikaresk roman örneği dikkatleri çekiyor. Alt sınıflardan gelen ve suç işlemeyi normalleştiren bir karakter olan Diyar, yaşamını yalanla, hırsızlıkla, madde kullanımıyla sürdürmektedir. Beyoğlu’nun arka sokaklarında neler yaşandığını anlatmak isteyen yazar romanında, bir fotoğraf çekmek istemiş.

“Bu kitap çocukluğundan itibaren annesiyle başlayan sorunlarla baş edememiş Diyar’ın hayatın içinde kayboluşunun hikayesidir. Diyar onu görmeyenlerden, görmek istemeyenlerden intikamını alırken kendini nasıl daha da karanlıklara gömdüğünün farkında değildir. İntikam için çıktığı yolda duygularını ve empati yeteneğini kaybetmiş duygu yoksunu bir adam haline dönüşünün hikayesidir.”

Yazar, Beyoğlu Tarlabaşı’nda bir bodrum katında fareler içinde yaşayan Diyar’ın hayatını gerçekçi ve çarpıcı bir dille anlatmaktadır.

“Masanın üstünde çifte telefon, lüks araba anahtarı bırakan kalantorlar ise en sevdikleriydi. Avına erken saatlerde yaklaşmaz, alkolün insanların üzerinde etki göstermesini beklerdi. Çünkü erken saatlerde insanlar kibirli egolu olur, onu masalarına yanaştırmazdı.

Canberk TURAN/Yazar-Yönetmen

Twitter: @canbturan
Instagram: @canberk_tu

Canberk TURAN /kentekrani

Youtube Abone Olmak İçin Tıklayınız

www.kentekrani.com 19 Mart 2023

Diğer Kitaplar İçin Tıklayınız

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here