25 Haziran/Bölgelerde ve Denizlerde Hava durumu

0

25 Haziran/Bölgelerde ve Denizlerde Hava durumu

İstanbul

Hava durumu; Parçalı Bulutlu 19/29 Derece

Nem; % 60/87

Rüzgar; 15 KM/SAAT

Bölgelerde Durum
 
Marmara Parçalı, zamanla yer yer çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden itibaren bölgenin doğu kesimleri ile Kırklareli ve İstanbul’un kuzey çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Ege Az bulutlu ve açık, yarın zamanla iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
Akdeniz Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz ile bu akşam saatlerinde Batı Akdeniz’in yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bu akşam saatlerinde Orta ve Doğu Akdeniz’de, gece saatlerinde Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın bu gece saatlerinden itibaren bölgenin iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.
İç Anadolu Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Karaman ve Niğde çevrelerinin yarın bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde Karaman çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
Batı Karadeniz Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde kıyı kesimleri ile yarın zamanla Bolu, Karabük, Düzce ve Sinop çevrelerinde kuvvetli, Bartın çevreleri ile Kastamonu’nun kıyı kesimlerinde yer yer şiddetli olması bekleniyor.
Orta ve Doğu Karadeniz Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile bu akşam saatlerinde Çorum ve Samsun çevrelerinin yarın bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın öğle saatlerinden sonra Samsun, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
Doğu Anadolu Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzey ve batı kesimleri ile yarın bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu gece saatlerinde Malatya ve Elazığ çevrelerinde yarın öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzey ve batısı ile Muş, Bingöl, Bitlis ve Ağrı çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın, yarın bölgenin güneydoğusunda güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (50-90 km/sa) esmesi bekleniyor.
Güney Doğu Anadolu Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde batı kesimleri ile gece saatlerinden itibaren bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Denizlerimizde Durum

 
Genel Durum Batı Karadeniz’de fırtına; Doğu Karadeniz, Güney Ege ve Batı Akdeniz’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.
Karadeniz Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz’de batı ve kuzeybatıdan 4 ila 6, doğusu 5 ila 7, doğusu öğle saatlerinde 6 ila 8; Doğu Karadeniz’de batı ve kuzeybatıdan 4 ila 6, doğusu güneydoğudan 3 ila 5, batısı öğle saatlerinden itibaren 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5 m, Orta Karadeniz 3,5 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.
Marmara Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m, Görüş: İyi.
Ege Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan, öğle saatlerinden itibaren kuzeybatıdan 3 ila 5; Güney Ege’de kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6, yer yer 7 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, güneyi yer yer 3,0 m, Görüş: İyi.
Akdeniz Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, İskenderun Körfezi gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz’de batı ve kuzeybatıdan 4 ila 6, yer yer 7; Doğu Akdeniz’de kuzey ve kuzeydoğudan, öğle saatlerinden itibaren güneybatıdan 3 ila 5, yer yer 6 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, batısı yer yer 3,0 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here