9 Haziran/Bölgelerde ve Denizlerde Hava durumu

0

9 Haziran/Bölgelerde ve Denizlerde Hava durumu

İstanbul

Hava durumu; Sağanak Yağışlı. 17/26 Derece

Nem; % 62/96

Rüzgar; 10 KM/SAAT

Bölgelerde Durum
 
Marmara Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Edirne ve Tekirdağ çevreleri, sabah saatlerinde Trakya Kesimi ve Çanakkale çevreleri ile öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yarın öğleden sonra Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Bursa ve Bilecik ile Çatalca ve Silivri çevrelerinde görülecek yağışların yer yer kuvvetli olması beklenmektedir.
Ege Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kütahya çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Akdeniz Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Batı Akdeniz, Mersin ve Adana’nın iç kesimleri ile sabah saatlerinden sonra bölgenin iç kesimleri ile Mersin, Adana ve Hatay çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yarın öğle saatlerinden sonra Doğu Akdeniz’de (Adana ve Osmaniye illeri ile Mersin’in doğusu, K.Maraş’ın batısı) beklenen yağışların yer yer kuvvetli olması beklenmektedir.
İç Anadolu Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde bölge geneli ile öğle saatlerinden sonra bölgenin güney ve doğusu, Eskişehir ve Çankırı ile Ankara’nın kuzey ve batı çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bu akşam saatlerinde Ankara, Çankırı, Yozgat, Kırşehir, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kayseri ve Sivas çevrelerinde; yarın öğle saatlerinden sonra bölgenin güney ve doğusu ve Çankırı ile Ankara’nın kuzey ve batı çevrelerinin yerel kuvvetli olması bekleniyor.
Batı Karadeniz Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yarın öğleden sonra iç kesimlerde görülecek yağışların yer yer kuvvetli olması beklenmektedir.
Orta ve Doğu Karadeniz Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bu akşam saatlerinde Amasya ve Tokat çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Yarın öğleden sonra iç kesimlerde görülecek yağışların yer yer kuvvetli olması beklenmektedir.
Doğu Anadolu Parçalı ve az bulutlu, kuzeyinin çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Erzincan, Tunceli, Erzurum, Kars ve Ardahan çevreleri, öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzey kesimleri ile Malatya çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Anadolu’nun kuzeyinde (Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan) yarın beklenen yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
Güney Doğu Anadolu Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Denizlerimizde Durum

 
Genel Durum Fırtına beklenmiyor.
Karadeniz Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz’de batı ve güneybatıdan, öğle saatlerinde kuzeydoğudan, doğusu kuzeybatıdan, akşam saatlerinde geneli güneydoğudan; Doğu Karadeniz’de batı ve kuzeybatıdan, akşam saatlerinde güneydoğudan 2 ila 4 yer yer 5 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m, yer yer 2,0 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.
Marmara Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan, akşam saatlerinde güneydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.
Ege Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeyi gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege’de doğu ve güneydoğudan, öğle saatlerinden sonra güneybatıdan; Güney Ege’de batı ve güneybatıdan, sabah saatlerinde kuzeybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.
Akdeniz Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz’de batı ve güneybatıdan, sabah saatlerinde batısı kuzeybatıdan; Doğu Akdeniz’de batı ve güneybatıdan, sabah saatlerinde batısı kuzeydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here