Haftanın Kitabı/“50 YOLCU” CEM BAYOĞLU

0

Haftanın Kitabı

“50 YOLCU” CEM BAYOĞLU

Fotoğraflar anı niteliği taşır ve herkes için çok önemlidir. Hiç kaybolmazlar tekrar tekrar bakarız onlara… Ve her baktığımızda o anı hatırlarız.

Cem Bayoğlu, okuyucularını kendi alanlarında başarılı 50 ünlü ismin fotoğraflarıyla birlikte büyüleyici bir yolcuğa çıkarıyor. Bu büyüleyici yolculukta hayatlarına fotoğrafların destansı anlatımlarıyla 50 ünlü ismin başarılı hayatlarının yollarında nasıl yol aldıklarına şahit oluyoruz.

KİTAP HAKKINDA…

“50 Yolcu, içerik ve konsepti ile kendi kategorisinde “ilk” olma özelliği taşıyan bir prestij kitabı.
Hayata dair sorduğumuz, neden, nasıl, nereye…gibi sorularımıza cevap niteliğindeki bu kitap, Cem Bayoğlu’nun 2016-2021 yılları arasında, 50 ünlü ismin, ortak duygu ve yaşanmışlıklarımızı sembolize eden antika bir bavul ile beraber çekmiş olduğu fotoğrafları ve bu fotoğraflardaki kişilerin hayat yolculuğu üzerine yazılarından oluşuyor.”

KİTAPTA YER ALAN KİŞİLER

Ara Güler


Aydın Boysan
Ayhan Sicimoglu
Ayşe Arman
Ayşe Kulin
Birsen Tezer
Bülent Ortaçgil
Cahit Berkay
Cem Yılmaz
Ceza
Demet Akbağ
Ediz Hun
Engin Günaydın
Erdil Yaşaroğlu
Erkan Yolaç
Fatih Erkoç
Fazıl Say
Feridun Düzağaç
Ferman Akgül
Genco Erkal
Gökhan Özoğuz
Göksel Kortay
Gülse Birsel
Haldun Dormen
Halit Kıvanç
Haluk Bilginer
Hayko Cepkin
İlber Ortaylı
İskender Paydaş
Kenan Doğulu
Kerem Görsev
Levent Yüksel
Metin Akpınar
Mirkelam
Nejat Yavaşoğulları
Nil Karaibrahimgil
Okan Bayülgen
Okay Temiz
Özkan Uğur
Pamela
Saffet Emre Tonguç
Selçuk Yöntem
Semih Saygıner
Tan Sağtürk
Teoman
Tolga Çevik
Uğur Yücel
Yıldırım Mayruk
Yılmaz Erdoğan
Yonca Evcimik

CEM BAYOĞLU KİMDİR?

Cem Bayoğlu (d 17 Şubat 1977, İzmir) Sanatsal portreler ve moda fotoğrafları çeken Bayoğlu birçok ünlü isimle de çalışmaktadır. One Billion Suffers sergisinde bulunan kadına karşı şiddet temalı fotoğrafları yurt içi ve yurt dışında sergilenmiştir.
Fotoğrafa ilgisi, erken yaşta renkli pozitif filmleri gösteren bir projeksiyon cihazı sayesinde başladı. İlkokuldan üniversiteye kadar olan eğitim hayatını İzmir’de tamamladı. 1998 yılında, Dokuz Eylül Üniversitesi Elektrik Y.O.’ndan mezun oldu ve bu tarihten itibaren sanayi alanında faaliyet gösteren aile şirketindeki görevine başladı.
1994-2000 yılları arasında arkadaşları ile kurdukları müzik grubu ile barlarda gitar çaldı ve solistlik yaptı. 2001 yılında, dil eğitimi için Avustralya’ya gitti. Buradan aldığı ilk Nikon marka dijital fotoğraf makinesi ile fotoğrafçılık kariyeri başladı. 2006 yılında, kendi bestelerinden oluşan Teselli isimli albümü yayınladı. Bu tarihten sonra hem müzik hem de fotoğraf ile hobi olarak ilgilenmeye devam etti.
2011 yılında, İzmir’de ilk fotoğraf stüdyosunu açana kadar aile şirketindeki görevine devam etti. 2013 yılında yine İzmir’de, asıl önemli çalışmalarını yapacağı bugünkü stüdyosunu faaliyete geçirdi.
2013 yılında, Amerika’lı feminist ve dram yazarı Eva Ensler tarafından kurulan V-Day hareketi kapsamındaki One Billion Rising kampanyasına destek amacı ile, kadına karşı şiddet teması üzerine ayrı ayrı hikâyelerden kurguladığı ve toplam on dört fotoğraftan oluşan One Billion Suffers sergisini açtı. Sergi, şiddet ve yok oluşa dikkat çekmek amacı ile, dünyada ilk kez bir sanal sergi (Facebook sayfası) olarak açıldı. Ondört gün boyunca yayında kalan sanal sergi bu süre sonunda, sayfadaki tüm fotoğraf, beğeni ve yorumlar ile birlikte silindi.
2013 yılında, Almanya’nın Duren kentinde aktivist sanatçı Joe Stein tarafından başlatılan ve çeşitli ülke ve branşlardan toplam on üç sanatçının katılımı ile oluşturulan What Color Is Abuse ortak sergisine davet edildi. İlk sergi Duren kentinde bir kilisede gerçekleşti. Cem Bayoğlu’nun bu sergideki fotoğraflarından birisi, Almanya’da yayınlanan Weisser Ring dergisine kapak oldu.
2013 yılından itibaren birçok ünlü isim ve markaya, fotoğraf, müzik videoları ve reklam filmleri çekti. 2017 yılında, reklam filmini çektiği, Forum Bornova AVM tarafından başlatılan Onbin Sıcak Kalp isimli sosyal sorumluluk projesi, Viyana’da gerçekleştirilen ICSC Solal Marketing 2017 Ödülleri / Corporate Social Responsibility kategorisinde altın madalya kazandı.
2019 yılında, kendisini yurt dışında temsil eden galeri aracılığı ile sanatsal çalışmaları ilk defa Paris Maison et Objet fuarında sergilendi.

Kaynak: Vikipedi

Canberk TURAN/Yazar-Yönetmen

Twitter: @canbturan
Instagram: @canberk_tu

Canberk TURAN /kentekrani

Youtube Abone Olmak İçin Tıklayınız

www.kentekrani.com 13 Mart 2022

Diğer Kitaplar İçin Tıklayınız

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here