Haftanın Kitabı/Paulo Coelho ”Okçu’nun Yolu”

0
Haftanın Kitabı
Paulo Coelho ”Okçu’nun Yolu”
Sevgili okuyucularım haftanın kitabında Paulo Coelho “Okçu`nun Yolu” adlı kitabından bahsedeceğim sizlere.
İlk önce Paulo Coelho`nun eserlerine gözatalım. Elif, Beşinci Dağ, Işığın Savaşçısının Elkitabı, Onbir Dakika, Piedra Irmağının Kıyısında Oturdum Ve Ağladım, Simyacı, Şeytan Ve Genç Kadın, Veronika Ölmek İstiyor, Zehir, Hac, Portobello Cadısı, Kazanan Yalnızdır, Brida, Akra`da Bulunan Elyazması, Aldatmak, Casus, Hippi, Okçu`nun Yolu eserlerini yazmıştır.
Gelelim Okçu`nun Yolu kitabının anlattıklarına…
Her okun uçuşu farklıdır. Bin ok atarsan, bini de sana farklı bir yol gösterecektir: Okçunun yolu işte budur.
Ülkenin en mahir okçusu Tetsuya bir köyde mütevazı bir marangoz olarak yaşamını sürdürmekteyken bir gün uzak diyarlardan gelen bir okçu ona meydan okur… Tetsuya bu meydan okumayı kabul ederek okçuluk felsefesini hem yabancı okçuya hem de köyün delikanlılarından birine aktaracaktır.
Paulo Coelho’nun Okçu’nun Yolu’nda dile getirdiği öğreti sadece okçuluğa değil hayatın her alanına uygulanabilecek, yolu nice erdemden geçen bir ilkeler bütünü.

“Kaleme aldığım bu metinde yay, ok, hedef ve okçu aynı gelişim ve sınama mekanizmasının bütünleyici birer parçası.”
Paulo Coelho
Simyacı başta olmak üzere 84 dilde yayımlanan kitaplarının satışı 320 Milyonu aşan Brezilya`lı yazar Paulo Coelho yeni kitabı Okçu`nun Yolu`nu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda 2020.Tokyo Olimpiyatlar`ında altın madalya kazanan Milli Okçumuz Mete Gazoz`a ithaf etmiştir.

“Okçuluk dahisi bu kitap sana adandı” 
74 yaşındaki yazar Paulo Coelho Mete Gazoz`a “Okçuluk dahisi bu da benim okçuluk eserim. Bu kitap sana adanmıştır” demiştir.
Paulo Coelho kimdir?
1947’de Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde doğdu. Kendini tümüyle edebiyata vermeden önce tiyatro yönetmenliği, oyunculuk, şarkı sözü yazarlığı ve gazetecilik yaptı. 1986’da yayımlanan Hac adlı ilk romanının ardından gelen Simyacı‘yla dünya çapında üne erişti. Simyacı, 20. yüzyılın en önemli yayıncılık olaylarından biri oldu ve 85 milyon sattı. Sosyal ağlarda en çok takipçiye sahip yazardır. Bugüne kadar pek çok ödül ve nişana değer görülen Coelho, Birleşmiş Milletler Barış Elçisi ve Brezilya Edebiyat Akademisi üyesidir.

Canberk TURAN/Yazar-Yönetmen

 

Canberk TURAN /kentekrani

Youtube Abone Olmak İçin Tıklayınız

www.kentekrani.com 13 Kasım 2021

Diğer Kitaplar İçin Tıklayınız

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here