Yeni bir insan türü bulundu… Kanadalı araştırmacılar, ‘İnsanların doğrudan atası’ olduğunu ileri sürüyor.

0

Yeni bir insan türü bulundu… Kanadalı araştırmacılar, ‘İnsanların doğrudan atası’ olduğunu ileri sürüyor.

Winnipeg Üniversitesi paleoantropologu Dr. Mirjana Roksandic liderliğindeki uluslararası bir araştırma ekibi, yeni bir insan atası türü olan Homo bodoensis’in adını duyurdu . Bu tür, yaklaşık yarım milyon yıl önce Orta Pleistosen sırasında Afrika’da yaşadı ve modern insanın doğrudan atası olduğu iddia edildi.

Kanadalı araştırmacılar, Etiyopya’da yaklaşık 500 bin yıl önce yaşadığına inanılan yeni bir insan türü keşfettiğini duyurdu.

‘Homo bodoensis’ olarak adlandırılan yeni türün insanların en büyük atası olduğu belirlendi.

Afrika’da, uzmanların modern insanın doğrudan atası olduğuna inandıkları yeni bir antik insan türünün kafatası keşfedildi. Yeni türe “Homo bodoensis” adı verilirken, yaklaşık 500 bin yıl önce Etiyopya bölgesinde yaşadığı belirlendi.

Kanada’da yer alan Winnipeg Üniversitesi’nden araştırmacılar, keşfin, insan evriminin tamamen çözülemediği çağa ışık tutmasını umuyorlar.

Araştırmayı yöneten Dr Mirjana Roksandic yaptığı açıklamada ‘Bu süre zarfında insanın evrimi hakkında konuşmak, insanın coğrafi varyasyonunu kabul eden uygun terminolojinin olmaması nedeniyle imkansız hale geldi.’ dedi.

Evrimsel Antropoloji Dergisinde yayımlanan araştırma bulguları, yeni adlandırılan bu türün Homo sapiens ve Neandertaller ile aynı dönemde yaşadığına işaret ediyor.

Yeni çalışmada araştırmacılar, yaklaşık 774.000 ila 129.000 yıl öncesine (bir zamanlar Orta Pleistosen olarak biliniyordu ve şimdi Chibanian olarak yeniden adlandırılıyor) tarihlenen insan fosillerini analiz ettiler. Önceki çalışmalar, modern insanların bu dönemde Afrika’da ortaya çıktığını, Neandertallerin ise Avrasya’da ortaya çıktığını öne sürüyordu. Bununla birlikte, insan evrimindeki bu kilit bölüm hakkında pek çok şey hala tam olarak anlaşılamamıştır – paleoantropologların “ortadaki karışıklık” dediği bir sorun.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here