Metin ÖZGÖR,’ün kişisel resim sergisi, ‘Kavramsal Sınırlar’ İstanbul’da açılıyor.

0

Metin ÖZGÖR,’ün kişisel resim sergisi, ‘Kavramsal Sınırlar’ İstanbul’da açılıyor.

Sergi, 30 Ekim – 16 Kasım 2021 tarihleri arasında Balaban Sanat Galerisi’nde ziyarete açık olacak.

‘Sınırlar, fiziki olarak, kıtaları, ülkeleri, bölgeleri, şehirleri, kasabaları, köyleri birbirinden ayıran çizgidir. Bir şeyin yayılabileceği ve genişleyebileceği son çizgi. Bir şeyin nicelik bakımından inebileceği ya da çıkabileceği alt ve üst yer, limit. Matematiksel olarak değişken bir büyüklüğün istenildiği kadar aşabildiği durağan büyüklük, limit.

Sınır kavramı sözlük tanımlarından da anlaşılacağı üzere bünyesinde fiziksel matematiksel, sosyolojik, psikolojik bir çok anlam barındıran bir kavram.
İnsan düşüncesi sonsuzlukta ilerleyen dairesel yükselişler içerisinde kendisine sınırlar çizer. Soyut olan bu sınırlar hayatta psikolijik çıkmazlar, varoluşsal bilinmezlikler, toplumsal kaymalar, kültürel faaliyetler, fiziksel şartlar ve çevresel faktörler gibi durumlara etki ederek insanı belli hallere maruz bırakır. Bu, bazen neşe, bazen üzüntü, bazen ümit, bazen korku olur. Güneş ışınlarının dünyaya vurması ile birlikte her şey kendi limitince rengini alır.’

 

Sergide; eserlerinde farklı renk kullanımları ile yarattığı varyasyonlarda sınırları bilmek, esnetmek, alışılmış olanın körlüğünü aşmak isteyen Ressam Metin Özgör’ün 50’ye yakın eseri yer alacak.

’Kavramsal Sınırlar’’ adını taşıyan sergi, 30 Ekim – 16 Kasım 2021 tarihleri arasında Balaban Sanat Galerisi’nde ziyarete açık olacak.

Etkinlik alanına HES kodu ile girilebilecek ve ziyaret maksimum 25 kişi ile sınırlı tutulacak.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here