Akşener: Vururum ha, taş atarım ha diye dış politika anlayışı olmaz. İmamoğlu veya Yavaş aday olursa hayır demeyiz.

0

Akşener: Vururum ha, taş atarım ha diye dış politika anlayışı olmaz. İmamoğlu veya Yavaş aday olursa hayır demeyiz.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Karar TV’de Gündem Özel programında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘istenmeyen adam ilan edilsin’ talimatı ve İmamoğlu ile Yavaş’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili konuştu

 

“İÇ MESELE OLMAKTAN ÇIKTI”

Akşener, “Elbette bu ülkede görev yapan bir yabancı büyükelçilerin Türkiye’nin içişlerine karışır gibi algılanacak bir eylemden söylemden uzak durması gerekir. Ama Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) kararlarını uyacağınıza dair de imza atmışsınız.

“‘VURURUM HA’ DİYE DİYE DIŞ POLİTİKA ANLAYIŞI OLAMAZ”

*Erdoğan’ın esip gürleyip yerine getirmemesine baktığımız zaman ise; Türkiye’nin dış politikasında hatalı da olsa gereğini yaparsınız. ‘Vururum ha, taş atarım ha’ diye ilan ede ede bir dış politika anlayışı olması mümkün değil.

*Bu şahsım devletidir. Partili cumhurbaşkanlığı sisteminin getirdiği bir durumdur.

KAVALA TAHLİYE EDİLİR Mİ?

“Osman Kavala’nın bu pazarlıklara bağlanabilecek şekilde tahliye edilebileceğini düşünüyor musunuz?” sorusuna Akşener, “Olabilir. İnsanlar şimdi zorda oldukları için, Osman Kavala üzerinden değil ama bu Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlar Brunson’undan tutun, Deniz Yücel’ine kadar gelen bir hikaye bu. Bu hissi tavırların ne kadar kötü olduğunu hep beraber gördük” yanıtını verdi.

“İMAMOĞLU VE YAVAŞ’IN ADAYLIĞINA HAYIR DEMEYİZ”

Belediye başkanlarının aday olmasıyla ilgili Akşener, “Benim herhangi bir tavrım yok. Ama yanlış tanımlanan bir şey daha var. Sayın İmamoğlu ve Yavaş, Millet İttifakı’nın belediye başkanları. Bu arkadaşlarımızın ita-amiri Kılıçdaroğlu. Her iki arkadaşımızı öneren Kılıçdaroğlu. Onlar CHP’nin belediye başkanları. Kılıçdaroğlu döner de iki arkadaştan birini aday gösterdiğinde biz ‘hayır’ demeyiz” dedi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here