“Köy tüzel kişilikleri mahalleye dönüştürdüler ama mahalle değil hala köy. Malına mülküne el koydular. Onları da iade edeceğiz.”

0

“Köy tüzel kişilikleri mahalleye dönüştürdüler ama mahalle değil hala köy. Malına mülküne el koydular. Onları da iade edeceğiz.”

81 ilden muhtarın katılım sağladığı Türkiye Muhtarlar Buluşması’nda konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Ben sizin oyunuza talip değilim; ben sizin sorunlarınızı çözmeye talibim” dedi. Kılıçdaroğlu, konuşmasında partisinin yerel yönetimde olmazsa olmaz 3 temel ilkesini de açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Etkin ve Demokratik Yerel Yönetimler için Türkiye Muhtarlar Buluşması” başladı.

Kemal Kılıçdaroğlu, burada, “Türkiye’de demokrasi çarkının iyi çalışması lazım. Bu çarkın en büyük halkasını muhtarlar oluşturuyor” dedi.

Kılıçdaroğlu, muhtarı değerli ve saygın kılmak için yapılması gerekenleri tek tek şöyle anlattı:

*Bir temel muhtarlık kanununa ihtiyacımız var. Biz bunu yaptık. 105 maddeden oluşan bir muhtarlık temel kanunu taslağını hazırladık. İlgili muhtarlık kuruluşlarına gönderdik. Şimdi elimizde bir muhtarlık temel kanunu taslağı var.

*Belediyelerin binaları var. Muhtarların büyük bir kısmının ya binası yoktur veya derme çatma binaları vardır. Niçin sizin bir muhtarlık eviniz yoktur? Bizim bazı belediyelerimiz tek tip muhtarlık evi yapıp muhtarlara teslim etti.

*Sizin bir bütçeniz yok. Siyaset kurumu size önem vermiyor. Sizin bir bütçenizin olması lazım. Bütçe aynı zamanda denetim demektir.

*Köy tüzel kişilikleri mahalleye dönüştürdüler ama mahalle değil hala köy. Malına mülküne el koydular. Onları da iade edeceğiz. Nelere el konulduysa tamamını köy tüzel kişiliklerine iade edeceğiz.

*Politik olarak çok ayrıştığınız için politikacılar sizin bu ayrışmanızı kullanıyor, size vaatte bulunup arkasını getirmiyor. Ben sizin oyunuza talip değilim; ben sizin sorunlarınızı çözmeye talibim. Arada temel fark var.

Kılıçdaroğlu, konuşmasında partisinin yerel yönetimde 3 temel ilkesini de şöyle sıraladı:

*Etnik kimlik üzerinden siyasete asla izin vermeyiz ve doğru bulmayız. Herkesin kimliği kendi şerefidir.

*İnanç üzerinden asla siyaset yapmayız. Herkesin inancına saygılıyız.

*Hiç kimsenin yaşam tarzına müdahale etmeyiz. Herkesin yaşam tarzına saygı duyarız.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here