Galatasaray zirveyi bırakmadı. Lokomotiv Moskova: 0 Galatasaray: 1

0

Galatasaray zirveyi bırakmadı. Lokomotiv Moskova: 0 Galatasaray: 1

Moskova deplasmanından üç puanla dönen Galatasaray, Avrupa Ligi E Grubu’nda liderliğini sürdürdü. Galatasaray, Lokomotiv Moskova galibiyeti ile Avrupa’daki yenilmezlik serisini de devam ettirdi.

 

Gruptan çıkma yolunda büyük avantaj yakalayan Galatasaray, Avrupa’daki yenilmezlik serisini de 7 maça çıkardı. En son PSV Eindhoven’a Şampiyonlar Ligi Eleme maçında mağlup olan Galatasaray, o eşleşmeden sonra Avrupa Ligi elemeleri ve gruplarında yenilgi yüzü görmedi.

Galatasaray bu maçlardan dördünü kazanırken, üçünden ise beraberlikle ayrıldı. Sahasında St. Johnstone ile 1-1 berabere kalan sarı-kırmızılılar, deplasmanda rakibini 4-2 mağlup etti. Randers deplasmanından 1-1 beraberlikle dönen Galatasaray, sahasında rakibini 2-1 yenerek gruplara kaldı.

Gruplara Lazio galibiyetiyle başlayan temsilcimiz, deplasmanda Marsilya ile 0-0 berabere kaldı. Galatasaray, Lokomotiv Moskova deplasmanında aldığı 1-0’lık galibiyetle, hem gruptaki liderliğini pekiştirdi, hem de Avrupa Ligi’nde yoluna yenilgisiz devam etmeyi başardı.

İlk yarısı oldukça temposuz geçen karşılaşmada iki takım da pozisyon üretmekte zorlandı. Kaleye isabet eden tek bir şutun bile atılmadığı ilk 45 dakika, seyir zevki açısından oldukça keyifsiz geçti.

İkinci yarıda Lokomotiv Moskova’nın tempoyu arttırma çabalarına Galatasaray’ın aynı şekilde karşılık vermesiyle pozisyon zenginliği arttı. Duran toplarla ve hızlı hücumlarla rakibi karşısında etkili olmaya başlayan Galatasaray, aradığı golü 82. dakikada buldu.

Savunma arkasına atılan harika pasa hareketlenen Kerem Aktürkoğlu, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşla ağları havalandırdı. Bu golle 1-0 öne geçen Galatasaray, kalan dakikalarda skoru korumayı başardı ve üç puanı hanesine yazdırdı.

Bu galibiyetle puanını 7 yapan Galatasaray, E Grubu’nda birinci sıradaki yerini korudu. Lazio-Marsilya maçının 0-0 berabere bitmesi ile Galatasaray, gruptan çıkma adına büyük bir avantaj yakaladı.

Grupta Lazio 4 puanla ikinci, Marsilya 3 puanla üçüncü sırada yer alırken, Lokomotiv Moskova, 1 puanla son sırada kaldı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here