6.4 C
Türkiye
Salı, Mart 26, 2024
Ana Sayfa Medya Gazete Duvar’da 2 isim daha yollarını ayırdı

Gazete Duvar’da 2 isim daha yollarını ayırdı

0

Gazete Duvar’da 2 isim daha yollarını ayırdı.

Geçtiğimiz akşam Genel Yayın Yönetmeni Ali Duran Topuz’un istifa etmesinin ardından bugün iki isim daha gazete ile yollarını ayırdı.

Topuz’un kararını açıklamasının ardından Gazete Duvar’ın İngilizce Yayın Yönetmeni Cansu Çamlıbel ile Bahadır Özgür, Ayşe Çavdar, Hakkı Özdal, Şenay Aydemir, Fehim Taştekin ve Aydın Selcen’in de aralarında bulunduğu çok sayıda yazar Gazete Duvar’dan ayrıldıklarını duyurdu.

İstifa ettiğini duyuran bazı isimler şöyle:

Fehim Taştekin, İrfan Aktan, Bahadır Özgür, Hakkı Özdal, Aydın Selcen, Kemal Can, Musa Özuğurlu, Mihdan Sağlam, Şenay Aydemir, Ayşe Çavdar, İslam Özkan, Dinçer Demirkent ve Metin Solmaz.

Bugün ise Mehveş Evin ve Şenay Aydemir, Gazete Duvar ile yollarını ayırdıklarını duyurdu.

Gazetecilikte 28 yılı devirdiğini ve birçok kez başka işten atılıp başka yayınlara transfer olduğunu belirten Evin, “Bu sektör başkasına pek benzemez: Kaç kere işten atıldım, kaç kere başka bir yayına “transfer” oldum, inanın hatırlamıyorum” dedi. Son altı yıldır daha daha özgür, bağımsız internet yayınlarında çalışmayı tercih ettiğini söyleyen Evin, “Bugün gerek ulusal televizyon, gerek gazete, gerek internette “eleştirel” yayınlar daha çok izleniyor, okunuyor çünkü “merkez” denen şey teksesli, lümpen, daha fenası yalan ve dezenformasyona dayanıyor” ifadelerini kullandı.

Ayrılma nedeninin yönetim değişikliği olduğunu belirten Evin, “İyi giden, tutan bir yayında köklü bir “yönetim değişikliği” yapılıyorsa bana da yer yok demektir” sözleriyle yazısını bitirdi.

Şenay Aydemir ise “Duvara astığım son yazı” diyerek sosyal medya hesabından son yazısını paylaştı:

İlgili Haber:

Gazete Duvar’da Ali Duran Topuz görevinden istifa etti.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here