Çavuşoğlu; “ABD ve Rusya, Suriye için verdiği sözleri tutmadı”

0

Çavuşoğlu; “ABD ve Rusya, Suriye için verdiği sözleri tutmadı”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Suriye’ye yeni harekat olur mu?” sorusuna yanıt verdi: ABD ve Rusya, Suriye için verdiği sözleri tutmadı. Her iki ülkede sorumlu. Yapacağımız şey kendi göbeğimizi kendimiz kesmek. Suriye’de bölgenin teröristlerden temizlenmesi için gerekeni yapacağız.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Nikaragua Dışişleri Bakanı Denis Moncada Colindres ile ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantı sonrası, Suriye’nin Mera kasabasında PKK/YPG’li teröristlerin saldırısı sonucu iki Özel Harekat polisimizin şehit olmasıyla ilgili açıklama yapan Çavuşoğlu, şunları söyledi:

– ABD, Türkiye’ye sınır ötesinden yapılan saldırıyı kınıyor, silahı sen verip sen eğitiyorsun, sonra göstermelik mesaj veriyorsun. Bu samimiyetsiz bir açıklamadır.

– YPG/PKK’nın Türkiye’ye roket atma menzili aşağı yukarı 30 kilometre. ABD ve Rusya ile bir mutabakata varmıştık. Her ülke de bu bölgedeki teröristleri 30 km güneye çıkaracaktı.

– ABD ve Rusya, Suriye için verdiği sözleri tutmadı. Her iki ülkede sorumlu. Yapacağımız şey kendi göbeğimizi kendimiz kesmek. Suriye’de bölgenin teröristlerden temizlenmesi için gerekeni yapacağız.

– Bölgede boşluk olması terör örgütlerinin lehine olacaktır. PKK/YPG’ye yönelik yapacağımız her hamle Suriye’nin toprak bütünlüğü için de önemli.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here