TÜGVA’ya ait olduğu iddia edilen ‘kadrolaşma listeleri’ yayınlandı!

0
TÜGVA’ya ait olduğu iddia edilen ‘kadrolaşma listeleri’ yayınlandı!

Metin Cihan, kendisine eski bir TÜGVA çalışanının ilettiğini belirttiği ‘kadrolaşma listelerini’ sosyal medya hesabından açıkladı.

Cihan, e-postayı atan kişinin şu iddialarına da yer verdi: “TÜGVA’nın kullanmış olduğu ERP adında telefona indirilen bir program vardı. Sonrasında bu program bozuldu ve milyon kişinin kimlik bilgileri kimin eline geçti belli olmadı. Bu program nüfus sistemine bağlıydı. Kişinin TC’sini yazınca tüm bilgileri çıkıyordu. Ben de zaten o zaman vakıftan ayrılma kararı verdim. DUVAR – Sosyal medya hesabından yaptığı haberlerle tanınan Metin Cihan, kendisine eski bir Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) çalışanının ilettiğini ifade ettiği, dini cemaatlerin devlet kademelerinde kadrolaşma listeleri olduğu belirtilen listeleri yayınladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurucusu olduğu TÜGVA’ya ait olduğu ileri sürülen ‘kadrolaşma listeleri’ni yayınlayan gazeteci Cihan, “TÜGVA belgelerini gazete haberi yapsaydım ‘paralel devlet yapılanması’ başlığı atardım” ifadelerini kullandı.

‘REFERANSLARDA ESKİ AK PARTİ MİLLETVEKİLİ DE YER ALIYOR’

Gazeteci Cihan’ın paylaştığı listede çok sayıda kişinin, Adalet Bakanlığı’ndan İçişleri Bakanlığı’na farklı kademelerde girecekleri mülakatlar, tarihi ve yeri yer alıyor. Listede yer alan kişilerin “referansları” arasında TÜGVA’nın farklı kademelerinde bulunan kişiler ve AK Parti 26’ıncı Dönem Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar da bulunuyor.
Öte yandan Cihan’ın paylaşımları arasında ‘Subay Aday Listesi’, ‘PÖH Adayı Listesi’ ve ‘Astsubay Aday Listesi’ başlıkları altında söz konusu kademelere aday isimlerin, mezun oldukları fakülte bilgileri ve telefon numaralarını içerecek şekilde yer alıyor.

‘BUGÜN TORPİLİYLE MUTLU OLANLAR YARIN ZOR ZAMANLAR GEÇİREBİLİR’

Sosyal medya hesabından, “TÜGVA belgelerini gazete haberi yapsaydım ‘paralel devlet yapılanması’ başlığı atardım” ifadelerini kullanan gazeteci Cihan söz konusu paylaşımlarında şu ifadeleri kaydetti:

“Din istismarına dayalı ordu, emniyet, yargı kadrolaşması başta olmak üzere, fetö diye anlatılan ne varsa, tamamı bunlarda da var. Üstelik kişilerin kaydı tutulmuş. Kimlik numaralarına kadar excel listesi aslında daha uzun. Görsel olarak paylaşabilmek için bir kısmını aldım. Umarım okunabiliyordur. İsimlere, kimlik numaralarına, telefonlara bant çektim ama bu listelerin başka ellerde de olduğuna eminim. Bugün torpiliyle mutlu olanlar, yarın zor zamanlar geçirebilir. Çocukları cemaat yurduna alırsın, tornadan geçirirsin, sonra asker polis kadrolarına gönderirsin. Bilindik bir hikaye. Yeni sezon. TÜGVA versiyon.”

‘ERP ADINDA TELEFONA İNDİRİLEN BİR PROGRAM VARDI’

Cihan, e-postayı atan kişinin şu iddialarına da yer verdi: “TÜGVA’nın kullanmış olduğu ERP adında telefona indirilen bir program vardı. Sonrasında bu program bozuldu ve milyon kişinin kimlik bilgileri kimin eline geçti belli olmadı. Bu program nüfus sistemine bağlıydı. Kişinin TC’sini yazınca tüm bilgileri çıkıyordu. Ben de zaten o zaman vakıftan ayrılma kararı verdim.

Kaynak: DUVAR

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here