Simge Kalfaoğlu, ‘’Gündüz Düşleri’’ resim sergisiyle Balaban Sanat Galerisinde…

0

Simge Kalfaoğlu, ‘’Gündüz Düşleri’’ resim sergisiyle Balaban Sanat Galerisinde…

Pandemi süresince fiziksel sergilere verdiği önemle öne çıkan Balaban Sanat Galerisi sezona Simge Kalfaoğlu’nun ‘’Gündüz Düşleri’’ adlı kişisel resim sergisi ile devam ediyor.

Çocuklarda yaratıcılığı geliştirmek ve yaratıcılığın bireyin yaşamına katkılarını araştırdığı ve deneyimlediği mesleki çalışmaları olan ve 20 yıldır resim öğretmenliği görevine devam etmekte olan sanatçı, figüratif anlayışla yaptığı resimlerinde plastik unsurları ön planda tutarak, masalsı bir anlatım ile psikolojik gerçekliği arar. İnsan, doğası gereği mutluluğu, hüznü, kederi, acıyı, korkuyu yaşar ve kendi bilincini doğurur. İşte bu varoluş, onun psikolojik ya da ruhsal anlamdaki gerçekliğidir. Bu arayışta oluşturduğu kompozisyonlarda bilinçdışını, rüyayı andıran sadelikte ancak derinliği olan bir yolla kurgular. Varoluşçuluk tüm bu kurgunun alt yapısını oluşturur.

Beğenilip geçilen değil, baktıkça izlenen eserler yaratma amacıyla kişisel üslubunu korumaya ve geliştirmeye önem gösteren sanatçının eserlerinin görülebileceği sergi 9 – 28 Ekim 2021 tarihleri arasında ziyarete açık olacaktır.

Serginin açılışı 9 Ekim 2021, Cumartesi günü, saat: 16.00 – 19.00 saatleri arasında yapılacak.

Etkinlik alanına HES kodu ile girilebilecek ve ziyaret maksimum 25 kişi ile sınırlı tutulacak.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here