Zimmet ve Medyaya Rüşvet. Avusturya Başbakanı İstifa etti

0

Zimmet ve Medyaya Rüşvet.

Avusturya Başbakanı İstifa etti.

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, hakkındaki yolsuzluk soruşturması sürerken ve parlamentoda güvenoyu oturumu planlanırken istifa etti.

Kurz, televizyonda yaptığı açıklamada, hakkındaki iddiaları reddetti ve Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg’in görevi devralmasını tavsiye ettiğini bildirdi.

Şansölye Kurz, “Ülkem benden daha önemli. Bir fırsat yaratmak, kaosun önüne geçmek ve istikrarı güvenceye almak istedim” dedi.

Avusturya Şansölyesi ve yakınındaki yardımcıları hakkında zimmetine para geçirmek ve medyanın kimi aktörlerine rüşvet vermekten soruşturma yürütülüyordu. Ofisi, 6 Ekim Çarşamba günü polis tarafından aranmıştı. Bu gelişmeler üzerine, Avusturya Parlamentosu’ndaki muhalefet partileri Kurz’a güvensizlik oyu vermek için hazırlık yapmaya başlamıştı.

Sebestain Kurz, 2017 yılında 31 yaşında seçilerek dünyanın en genç başbakanı olmuştu. 2019 yılında koalisyon ortağı aşırı sağcı partiyle ilgili skandal üzerine görevi bırakmıştı. Kurz, 2020 yılında aşırı sağcı ve göçmen karşıtı partileri uzak tutarak yeniden başbakan seçilmeyi başarmıştı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here