Erdoğan: Kılıçdaroğlu ”Anayasada’ ilk 4 maddeyi değiştiririz’ diyerek PKK güdümündeki siyasi yapıya göz kırpıyor”

0

Erdoğan: Kılıçdaroğlu ”Anayasada’ ilk 4 maddeyi değiştiririz’ diyerek PKK güdümündeki siyasi yapıya göz kırpıyor”

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, ‘Bay Kemal, eğer uyuşturucu arıyorsan aynaya bak. AK Parti çatısı altında uyuşturucuyla iştigal eden insan bulamazsın, böyle bir iftirayı AK Parti’ye atamazsın” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

* İnşallah bu Meclis Türkiye’nin milli iradenin temsilcileri eli ile yapılan ilk Anayasasını yapmaya nail olacaktır. Partilerin kendi hazırlıklarını en kısa sürede kamuoyu ile paylaşmasını bekliyoruz.

* Sırf günü kurtarmak için aklına geleni söyleyenden siyaset adamı olmaz, devlet adamı hiç olmaz.

* Biz yeni anayasa diyoruz birileri de çıkıyor ‘Gerekirse ilk 4 maddeyi değiştiririz’ diyerek PKK güdümündeki siyasi yapıya göz kırpmaya kalkıyor.

* İlk 4 maddeyi değiştirme fikri CHP ve tüm CHP’lilerin iradesi midir, yoksa Kılıçdaroğlu’nun
kişisel işi midir?

* Bir de o ittifakın diğer partisi ve başındaki hanım var. HDP’nin Millet İttifakı’nın ortağı olduğu beyanlarla, CHP’nin belediye uygulamalarıyla inkarı olmayan bir gerçektir.

* İYİ Parti’nin buna kör sağır kalarak kendi konumunu koruma çabası sürdürülebilir değildir. Bu hanımefendinin başbakanlığa talip olması da bu trajikomik olayla ilgilidir.

* HDP, Millet İttifakı’ndaki hakkını kullanarak bu hanımefendiyi veto etmiştir. Hayali bir makama talip olunmamasının gerisinde bu vetonun sineye çekilmesi vardır.

* Bu hanımefendinin ’28 Şubat kararlarına ben imza attım, uygulanması gerektiğine inanıyorum’ sözünü unutmadık.

* İnsanda ilke ve omurga olmayınca her devirde ne söylemesi gerekiyorsa onu saçmaktan geri kalmaz. Bize saldıran herkes gibi bunların da gerisi envai çeşit rezilliklerle doludur.

* Biliyorsunuz bugün 6-8 Ekim olaylarının 7. yıldönümü. HDP’nin o dönemki yöneticileri yandaşlarını sokaklara salmış ve onlarca insanın kanını dökmüştü.

* Tarih, CHP gibi Cumhuriyetin en eski partisini, HDP gibi bir terör örgütü kuklasının emrine verenlerden elbette hesap soracaktır.

* CHP’nin başındaki zatın yalanlarını ortaya sermekten biz yorulduk ama bu zat, aynı ahlaksızlıkları tekrarlamaktan vazgeçmiyor.

* Dün yine çıkmış MB’nin İstanbul’daki binasından ilgili ilgisiz bakmadan aklına ne gelirse sallamış da sallamış. Bay Kemal eğer uyuşturucu arıyorsan aynaya bak.

* AK Parti çatısı altında uyuşturucu ile iştigal eden insan bulamazsın. Böyle bir ifitirayı da AK Parti’ye atamazsın.

* İstanbul’da Merkez Bankası binası yapıldı, 72 kat. Ben diyor orayı öğrenci yurdu haline dönüştüreceğim. Bu adama ne dersiniz? Senin gücün ona yetmez!

* Kılıçdaroğlu’nun yaptığı işinin adının siyasetle ilgisi yoktur. Artık bu kişi tababet ilminin konusu haline gelmiştir. Bu kişi artık milli güvenlik sorunu haline dönmüştür.

* Ankara, İstanbul büyükşehir belediyelerini kazandınız. Asfaltlarını yenileyemiyorsunuz, asfaltlarını. Çukurlardan geçemiyoruz. Nerede belediye?

* Kendi hocalarına bile saygısı olmayan bu tipleri biz öğrenci olarak kabul etmiyoruz. Adeta terörist tiplere arka çıkılıyor.

* Bu sorunları da kendi mecrası içerisinde en kısa sürede çözeceğiz. Biz üniversitelerimizi terör kılıklılara bırakamayız. Öğrenci, ilim, irfan, hikmet için gelecek. Bunun dışında asla.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here