Beklenti Özlem Türeci ve Uğur Şahin idi, olmadı. Nobel Tıp Ödülünü David Julius ve Ardem Patapoutian kazandı

0

Beklenti Özlem Türeci ve Uğur Şahin idi, olmadı. Nobel Tıp Ödülünü David Julius ve Ardem Patapoutian kazandı.

Dünyanın en prestijli ödülleri sahiplerini buldu: Nobel Tıp Ödülü açıklandı.

Dünyanın en prestijli ödülleri arasında gösterilen Nobel Ödülleri bu hafta sahiplerini buluyor. Bu hafta boyunca her gün tek tek farklı kategorilerde açıklanacak ödüllerin ilki bugün açıklandı.

Dünyanın en prestijli ödülleri sahiplerini buldu: Nobel Tıp Ödülü açıklandı

Dünyanın en prestijli ödüllerinden olan Nobel Ödülleri bu hafta dağıtılıyor.

Bugün Nobel Tıp Ödülü açıklandı. Ödülü David Julius ve Ardem Patapoutian kazandı. İki bilim insanının Somatosensoriyel sistem konusundaki çalışmaları dolayısıyla bu ödülü kazandığı duyuruldu.

Lübnan doğumlu Patapoutian ile ABD’li bilim insanı David Julius’un bu ödüle sıcaklık ve temas reseptörlerinin keşfi ile ilgili çalışmaları dolayısıyla kazandığı aktarılırken, iki bilim insanı yaklaşık 1.15 milyon dolarlık ödülün de sahibi oldu.

Nobel Komitesi, Twitter üzerinden jürinin toplandığı sırada çekilmiş bir fotoğrafı paylaştı.

 

“KRONİK AĞRILARA ÇÖZÜM OLDU”

Düzenlenen basın toplantısında, “Bu çığır açan keşif, bizim sıcak, soğuk ve mekanik kuvvetin sinir sistemine nasıl etki ettiğini ve etrafımızdaki dünyaya nasıl adapte olduğumuzu anlamamızı sağladı. Bu bilgi, kronik ağrı da dahil olmak üzere birçok hastalığın tedavisini geliştirmekte fayda sağladı” ifadesi kullanıldı.

Dinamiti geliştiren İsveçli bilim insanı ve iş insanı Alfred Nobel’in vasiyeti doğrultusunda 1901 yılından beri verilmeye başlanan ödüllere 1969 yılında ekonomi dalı da eklenmişti.

Nobel Tıp Ödülü geçen yıl Hepatit C virüsünü bulan bilim insanları Harvey Alter, Charles Rice ve Briton Michael Houghton’a verilmişti.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here